Десетки хиляди взеха участие днес във възпоменателните церемонии в Северозападна Франция

...
Десетки хиляди взеха участие днес във възпоменателните церемонии в Северозападна Франция
Коментари Харесай

Макрон припомни на Тръмп: Америка е най-велика, когато се бори за свободата на другите

Десетки хиляди взеха присъединяване през днешния ден във възпоменателните церемонии в Северозападна Франция по повод 75 години от Десанта в Нормандия на 6 юни 1944 година

В присъствието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп френският държавен глава Еманюел Макрон прикани: " Никога не трябва да преставаме да поддържаме съюза на свободните нации ".

Макрон визира ООН, НАТО и Европейски Съюз - все институции, които Тръмп постоянно подлага на критика.

" Америка е най-велика, когато се бори за свободата на другите, когато е вярна на универсалните полезности, които са защитавали нейните татковци създатели, когато преди близо два века и половина Франция е отишла да поддържа независимостта й ", акцентира френският президент.

Макрон благодари на американски ветерани, които награди с ордена на Почетния легион на гала в американското гробище в нормандското населено място Колвил сюр мер.

" Знаем какво изискуем на вас, ветераните - нашата независимост. От името на страната ни желая просто да ви кажа: благодаря ", сподели на британски Макрон, който ветераните дълго приветстваха.

Президентът Доналд Тръмп съобщи, че ветераните, които са взели участие в десанта в Нормандия на 6 юни 1944 година, са гордостта на Съединени американски щати:

" Вие сте едни от най-великите американци, които ще съществуват в миналото. Вие сте гордостта на нацията "

Войниците на Съединени американски щати, които са воювали в Нормандия, са се били не за надзор и предимство, а за свободата, демокрацията и самоуправлението, подчерта Тръмп.

В Нормандия постоянно ще се помни смелостта и саможертвата на починалите в борба. На нашите ветерани, който през днешния ден са тук, желая да кажа единствените думи, които можем: Благодарим ви! - съобщи от своя страна британският министър председател Тереза Мей.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР